Velkommen til Budor

Budor er ei naturskjønn hyttegrend bare 90 minutter fra Oslo. Området ligger ved porten til Hedmarksvidda og er omringet av naturreservater. Her finner du Norges fineste skiløyper og et ski- og kjelkeanlegg som passer store og små. Vår, sommer og høst kan de samme løypene brukes til tur i vakkert viddelandskap. Her kan du gå tur, høste sopp og bær, løpe, sykle, campe, elvebade eller bare ligge i lyngen og nyte skogens ro.

90 minutter fra Oslo60 minutter fra GardermoenNorges fineste skiløyperOmringet av naturreservaterNaturopplevelser som passer alle

Naturnært og ekte

Løiten Almenning, som grunneier, ønsker å skape en kvalitetsorientert og bærekraftig helårsdestinasjon ved porten til Hedmarksvidda. Skogen, historien og koblingen til lokalsamfunnet danner grunnlaget for en fremtidig utvikling i Budor.

Allmenningen ønsker å være en aktiv og inkluderende utvikler for et godt hytteliv og bygdeliv, og gjøre lokalbefolkningen og hytteeiere stolte. Vi ønsker å beholde og dyrke Budors egenart, som et sted som er både naturnært og genuint.

Åpen prosess

Vi jobber med å planlegge Budor i et lengre perspektiv, og ønsker å involvere alle aktører med lokale interesser — også deg! Det er mye som ikke er avgjort, og derfor vil vi gjerne høre din mening. På denne siden kan du følge prosessen, lære mer om vår visjon, og finne måter du og dine kan være med å skape fremtidens Budor.

Naturnært året rundt

Budor er i dag en godt etablert vinterdestinasjon, men har stort potensiale til å kunne ha flere besøkende i de andre sesongene. Vi prioriterer opplevelser og aktiviteter med fokus på å minimere naturinngrep, og som løfter frem de lokale verdiene til Budor.

Hva ønsker du?

Er du interessert i å lære mer om sopp og bær? Vil du høre mer om historie og geologi? Kunne du tenke deg å leie en sauna eller en badestamp etter en lang skitur?

Slik kan du være med å forme fremtidens Budor

Vi ønsker innspill fra alle som er glad i Budor. Du kan være med å påvirke innholdet, funksjonene og aktivitetene på Budor på flere måter:

Planprosessen for reguleringsplanen for Budor Grendesentrum startet 28. oktober 2021.

Har du innspill til utviklingen av Budor Grendesentrum, vil vi gjerne høre fra deg! Send e-post til Løiten Almenning her

Detaljreguleringsplanen for Budor grendesentrum er lagt ut på Løten kommunes nettside her. 

Høringsfristen var 1. september 2023.

Følg med på prosessen

Vi har fått ny nettside!

Vi har lansert ny nettside, i ny drakt!

Les mer

Skogs- og destinasjonsmedarbeider søkes!

Skogsarbeider om sommeren, tilrettelegger for skiaktiviteter om vinteren.

Les mer

Forskrift om båndtvang for hund

Vannet som tappes fra vannpostene på Budor Nord kommer fra den offentlige vannforsyningen.

Les mer

Lansering av Fura

Løiten Almenning/Budor AS og Einar Jarmund & Co og har gleden av å lansere Fura — en moderne og energikorrekt hytte inspirert av norske byggetradisjoner på Budor.

Les mer

Reguleringsplan for Budor Grendesentrum

I områdeplanen for Budor Sør, vedtatt i 2020, ble det avsatt et område for utvikling av Budor Grendesentrum

Les mer

Trafikksikkerhet i fokus på Budor

Trafikksikkerhet er en veldig viktig faktor i all utvikling på Budor, og dette har vi med oss i all planlegging og drift.

Les mer