Sykkelpark

Sykkel og gåturer på Budor

Sykkelturer
Budor er et flott utgangspunkt for sykkel og vandring! Her kan du nå gode og unike turmål både til fots og på hjul. Fra sykkelsetet ruller du på historisk gamle og gode fjell- og seterveger. De tar deg inn i det grønne viddelandskapet, som brytes opp av gamle setervoller, krokete furuskog og åpne myrer kledd i hvit myrull.

Se beskrivelse av turforslag vandring i Budorområdet her. Vi har også laget et sykkel- og turkart for Budorområdet (se under),kartet kan du få kjøpt på Budor Gjestegård i åpningstiden.

Budor Sykkelpark
I 2022 åpnet vi Budor Sykkelpark. Anlegget er skapt av Lars Haugen fra Elverum, med firmanavnet GravHaugen. Han fikk frie tøyler av Løiten Almenning til å lage en sykkelpark med utfordringer både for nybegynnere og erfarne sykkelentusiaster. Resultatet ble skikkelig bra og anlegget bidrar til å løfte hele Budor og Løtenfjellet som en helårsdestinasjon. Sykkelparken ligger i området ved Budor Skianlegg. Her finnes også sitteplasser med bord, så et besøk kan kombineres med noe godt i sekken. Åpent toalett i skiutleiebygget.

Hjertelig velkommen til bruk av anlegget, så ta med deg sykkelen og ha det gøy hos oss! Viktig! Husk alltid hjelm og vis hensyn til hverandre.

Stolpejakt
Stolpejakt på Budor og i Løtenfjellet har de siste årene vært en stor suksess! I år har vi derfor utvidet tilbudet i samarbeid med Løten o-lag. Det er laget et eget sykkelstolpejaktkart for Løtenfjellet med 20 stolper, som fint kan tas som sykkelturer i området. Stolpejaktkartene er lagt ut i postkassa under Skipøb`n ved Budor Gjestegård (selvbetjening). Les mer her

Vi ønsker riktig god tur, nyt roen og naturen!

Her er en liten forsmak på sykkel- og turkartet: