Budor Løpefest

Hjertelig velkommen til Budor Løpefest i september!

Programmet for løpefesten finner du under, og i utskriftsvennlig versjon her

Fredag 23. september:
Løpekick- off på Gjestegården: 
Kl. 18.00 – 19.30: Salg av løpefest-pass og henting av startnummer til Budorløpet – halvmaraton.
Kl. 19.30: Foredrag med Spreke opplevelser; «Bli en bedre løper». Kr 150,- pr. person. Påmelding her

Lørdag 24. september: 
Kl. 09.00 – 09.30: Henting av startnummer på Gjestegården for halvmaratondeltakere. Kun 200 plasser! Meld deg på her
Kl. 09.00 – 11.00: Salg av løpefest-pass som inkluderer alle de andre løpene.
Kl. 09.45:             Felles oppvarming utenfor Gjestegården
Kl. 10.00:             Fellesstart Budorløpet – halvmaraton. Kun 200 plasser!
Kl. 12.00:             Koiedalen sprint-triathlon 12-16 år (svømme over Koietjernet, løpe opp til sykkelparken, sykle i sykkelparken og til mål i Koiedalen).
Kl. 14.00:             Koiedalen hinderløp 0-100 år (løp med runder i Koiedalen inkl. forsering av lekeapparater).

Afterrun i Skipøb`n.

Søndag 25. september:
Kl. 11.00: Slalåmbakken opp.

Påmelding til halvmaraton innen torsdag 22. september kl. 18.00. Meld deg på Budorløpet, halvmaraton her.

Vi tar forbehold om endringer, så følg med her på denne nettsiden.

Siste informasjon om løpene i Budor løpefest

 Så kult at du skal delta på Budor løpefest! Her har vi samlet nyttig informasjon til deg som deltaker.

Halvmaraton

Startnummer kan hentes i løpskontoret på Budor fredag 23.september kl. 18.00-19.30 eller lørdag 24.september kl. 09.00-09.30.

Felles oppvarming utenfor Gjestegården kl. 09.45. Fellesstarten går foran Skipøben kl. 10.00. Startnummeret festes på brystet og skal ikke brettes.

Løypa er ca.  21 km og har ca. 430 høydemeter. Den er merket med røde og hvite bånd. Det vil stå en løypevakt i krysset sørøst for Klekkefjellet. Her skal du fortsette rett fram sørover. Du vil komme inn på samme sti over Klekkefjellet på returen, men da kommer du østfra.

Det er drikkestasjon på Narsætra etter ca. 13 kilometer. Her serveres det vann og saft, og det er mulighet for å fylle opp egne drikkeflasker.

Skal du være så uheldig å måtte bryte løpet vil vi gjerne at du varsler oss om det. Ring løpsleder Amund på tlf. 41 65 13 70. Røde Kors vil være til stede på arena. Telefonnummer dit ved eventuell skade er: 905 42 144 eller 932 47 892

Det er mulighet for å dusje etter målgang. Garderober finnes i kjelleren på Gjestegården. Der er det også noen få toaletter. Toaletter finnes også inne på Gjestegården og i Skipøben.

Det blir premier til de tre beste damene og tre beste herrene. Premieutdeling skjer på arena umiddelbart etter de tre beste av hvert kjønn har kommet i mål. Raskest dame og herre får sko fra HOKA.

I mål kan du forsyne deg med energi fra BAMA.

Vi ønsker alle løpere lykke til!

Koiedalen sprint-triatlon

Deltakerne må plassere ut egen sykkel ved sykkelløypa før start.

Alle må ha med håndkle og tørre klær de kan skifte til i mål.

Fellesstarten går utenfor Skipøben kl. 12.00. Følg merka løype ut i skiløypa, kryss over Kuvegen og løp til sykkelparken. Sykle 1 runde i sykkelløypa, parker sykkelen og følg merket løype tilbake til Gjestegården. Løp videre inn til Koiedalsvannet. Nå skal du ut i vannet. Svøm over og løp til mål.

Dette løpet er for aldersgruppen 12-16 år. For å kunne delta må du være svømmedyktig. Foreldre har ansvar for egne barn, men vi har Røde Kors på plass, samt en bemannet båt ved vannet under hele konkurransen.

I mål kan du forsyne deg med energi fra BAMA.

Koiedalen hinderløp

Dette løpet passer for alle. Ikke for langt og ekstra artig med innlagte lekeutfordringer.

Starten går i puljer fra kl. 14.00 utenfor Skipøben. Starttidene fordeler seg slik:

  • Barn 3-6 år (med følge): kl. 14.00
  • Barn 7-10 år: kl. 14.10
  • Barn 11-13 år: kl. 14.15
  • 14 år og eldre: kl. 14.20

Følg merking og piler langs grusstien i Koiedalen. Kom dere igjennom utfordringene i lekeapparatene før dere fortsetter runden. I mål venter energi fra BAMA.

Slalåmbakken opp

Helga avsluttes med et smell og motbakkeløp opp slalåmbakken. Løypa er 800 meter lang og har cirka 100 høydemeter stigning.

Fellesstarten går kl. 11.00 ved heisbua i skitrekket. Mål er ved toppen av skitrekket.

 

Løypeinformasjon om Budorløpet (halvmaraton)
Budorløpet byr på veldig naturlige fine stier med mye villmarksfølelse. Bare et lite parti av løypa går innom et par biter av skogsveier i sør, men der er også utsikta fin mot flatbygda sett fra Savalsætra. Opp fra Narsætra er løypa som et urørt skogsteppe med bare en aning av sti i det som vinterstid er skiløypa fra Elverum. Budorløpet er 21 km med cirka 420 høydemeter.

Løypa starter med å følge Rondanestien gjennom Koiedalen og inn på kloppet sti mot Klekkefjellet. Det er litt stigning opp til toppen. Løypa fortsetter videre mot Savalsætra i lettløpt fjellsti. Hold til høyre i krysset og løp sørover på bløt sti mot Fjellbekkvadet. Her tar du til venstre og løper gjennom fin furuskog. Du kommer ut på skiløypa mot Savalsætra og følger denne ned til parkeringsplassen. Når du kommer løpende nedover vegen får du en fantastisk utsikt utover flatbygdene. Ved turistforeningshytta tar du til venstre inn på kjerreveg og følger denne til den går inn i skogen og svinger til høyre. Her er det litt ny hogst før man kommer inn i tett skog. Cirka en kilometer fra sætra kommer du ut på skogsbilveg. Ta til venstre og i høyre i neste kryss. Her blir det litt nedoverløping på veg, så muligheten for høy fart er til stede. Ta til venstre i neste kryss og løp flatt langs grusvegen før du tar til venstre ut på Østre fjellveg. Ved Narsætra er det drikkestasjon før traseen går inn på skiløypa mellom Budor og Elverum. Dette er den hardeste delen av løypa, med cirka tre kilometer stigning før du er oppe på Savalsæterhøgda. Her tar du til høyre inn på kulturstien og får oppleve å løpe over kavlebruer. Etter gapahuken på Storholtet tar du til venstre og følger stien vestover gjennom fin skog til du kommer inn på stien du løp i starten. Følg denne over Klekkefjellet og tilbake til mål ved Gjestegården.

Se løypekart her (kilometerangivelsene i hvite bokser stemmer ikke):

Dette er foredraget med Spreke opplevelser
Amund og Emilie i Spreke opplevelser lever og ånder for løping. På dette foredraget deler de sine beste tips til hvordan du kan bli en bedre løper. De tar blant annet opp hva som er viktig å tenke på, hvordan du kan bli flinkere til å løpe på sti, hvilke styrkeøvelser som støtter opp om løpinga og de røper sin favorittøkt på Budor. Foredraget koster 150 kr per person. Påmelding gjøres via linken her, innen 22.september kl. 18.00.

Hva er løpefest-pass?
Fredag og lørdag kan du kjøpe vårt løpefest-pass. Dette passet gjør at du kan delta på både hinderløp, sprint-triatlon (12-16 år) og motbakkeløp. Passet koster kr 150,- per voksen og barn er inkludert. Møt opp på Gjestegården for registrering og utdeling av startnummer.

Følg med for mer informasjon om hinderløpet og sprint-triatlon!

Les også mer om Budor løpefest i artikkelen hos Kondis her 

Har du spørsmål til løpefesten, ta kontakt med oss på e-post

Translate »