Budor Løpefest

Hjertelig velkommen til Budor Løpefest i september!

Programmet for løpefesten finner du under, og i utskriftsvennlig versjon her

Fredag 23. september:
Løpekick- off på Gjestegården: 
Kl. 18.00 – 19.30: Salg av løpefest-pass og henting av startnummer til Budorløpet – halvmaraton.
Kl. 19.30:            Foredrag med Spreke opplevelser; «Bli en bedre løper». Kr 150,- pr. person. Påmelding her

Lørdag 24. september: 
Kl. 09.00 – 09.30: Henting av startnummer på Gjestegården for halvmaratondeltakere. Kun 200 plasser! Meld deg på her
Kl. 09.00 – 11.00: Salg av løpefest-pass som inkluderer alle de andre løpene.
Kl. 09.45:             Felles oppvarming utenfor Gjestegården
Kl. 10.00:             Fellesstart Budorløpet – halvmaraton. Kun 200 plasser!
Kl. 12.00:             Koiedalen sprint-triathlon 12-16 år (svømme over Koietjernet, løpe opp til sykkelparken, sykle i sykkelparken og til mål i Koiedalen).
Kl. 14.00:             Koiedalen hinderløp 0-100 år (løp med runder i Koiedalen inkl. forsering av lekeapparater).

Afterrun i Skipøb`n.

Søndag 25. september:
Kl. 11.00: Slalåmbakken opp.

Påmelding til halvmaraton innen torsdag 22. september kl. 18.00. Meld deg på Budorløpet, halvmaraton her.

Vi tar forbehold om endringer, så følg med her på denne nettsiden.


Løypeinformasjon om Budorløpet (halvmaraton)
Budorløpet byr på veldig naturlige fine stier med mye villmarksfølelse. Bare et lite parti av løypa går innom et par biter av skogsveier i sør, men der er også utsikta fin mot flatbygda sett fra Savalsætra. Opp fra Narsætra er løypa som et urørt skogsteppe med bare en aning av sti i det som vinterstid er skiløypa fra Elverum. Budorløpet er 21 km med cirka 420 høydemeter.

Løypa starter med å følge Rondanestien gjennom Koiedalen og inn på kloppet sti mot Klekkefjellet. Det er litt stigning opp til toppen. Løypa fortsetter videre mot Savalsætra i lettløpt fjellsti. Hold til høyre i krysset og løp sørover på bløt sti mot Fjellbekkvadet. Her tar du til venstre og løper gjennom fin furuskog. Du kommer ut på skiløypa mot Savalsætra og følger denne ned til parkeringsplassen. Når du kommer løpende nedover vegen får du en fantastisk utsikt utover flatbygdene. Ved turistforeningshytta tar du til venstre inn på kjerreveg og følger denne til den går inn i skogen og svinger til høyre. Her er det litt ny hogst før man kommer inn i tett skog. Cirka en kilometer fra sætra kommer du ut på skogsbilveg. Ta til venstre og i høyre i neste kryss. Her blir det litt nedoverløping på veg, så muligheten for høy fart er til stede. Ta til venstre i neste kryss og løp flatt langs grusvegen før du tar til venstre ut på Østre fjellveg. Ved Narsætra er det drikkestasjon før traseen går inn på skiløypa mellom Budor og Elverum. Dette er den hardeste delen av løypa, med cirka tre kilometer stigning før du er oppe på Savalsæterhøgda. Her tar du til høyre inn på kulturstien og får oppleve å løpe over kavlebruer. Etter gapahuken på Storholtet tar du til venstre og følger stien vestover gjennom fin skog til du kommer inn på stien du løp i starten. Følg denne over Klekkefjellet og tilbake til mål ved Gjestegården.

Se løypekart her (kilometerangivelsene i hvite bokser stemmer ikke):

Dette er foredraget med Spreke opplevelser
Amund og Emilie i Spreke opplevelser lever og ånder for løping. På dette foredraget deler de sine beste tips til hvordan du kan bli en bedre løper. De tar blant annet opp hva som er viktig å tenke på, hvordan du kan bli flinkere til å løpe på sti, hvilke styrkeøvelser som støtter opp om løpinga og de røper sin favorittøkt på Budor. Foredraget koster 150 kr per person. Påmelding gjøres via linken her, innen 22.september kl. 18.00.


Hva er løpefest-pass?
Fredag og lørdag kan du kjøpe vårt løpefest-pass. Dette passet gjør at du kan delta på både hinderløp, sprint-triatlon (12-16 år) og motbakkeløp. Passet koster kr 150,- per voksen og barn er inkludert. Møt opp på Gjestegården for registrering og utdeling av startnummer.

Følg med for mer informasjon om hinderløpet og sprint-triatlon!

Translate »