10 tips til sommeraktiviteter på Budor

Det er mange ting å gjøre på Budor om sommeren. Her kan du nyte av varierte sommeraktiviteter som fotturer, stolpejakt, sykkelturer, sykkelpark, bading eller bare slappe av i den vakre naturen. Her er 10 tips til hva du kan gjøre på Budor i sommerferien:


1. Fotturer og friluftsliv

Budor har et variert og godt merket stinett som byr på mange fine fotturer på alle nivåer. Du kan velge mellom korte og lette turer i nærområdet, eller lengre og mer krevende friluftsturer.

Uansett hvor du går, vil du få oppleve vakker natur, frisk luft og flott utsikt. Det finnes et eget tur- og sykkelkart for området, som både gir deg turforslag og inspirasjon. Få mer turtips og les om turmulighetene på Budor her

Vi ønsker riktig god tur!


2. Sykkelturer

Budor er også et fint utgangspunkt for sykkelturer i variert terreng. Fra sykkelsetet kan du rulle på historiske gamle og gode fjell- og seterveger. De tar deg inn i det grønne viddelandskapet, som brytes opp av gamle setervoller, krokete furuskog og åpne myrer kledd i hvit myrull. Du kan sykle på grusveier, stier eller asfalt, alt etter hva du foretrekker.

Det finnes sykkelruter for både familier, mosjonister og utfordrere. Turtips kan du få i vårt eget sykkel- og turkart.

Les mer om sykkelmuligheter på Budor her


3. Sykkelpark

Hvis du er ute etter mer spenning og action på sykkelen, kan du besøke Budor Sykkelpark. Her finner du flere morsomme og utfordrende løyper for både nybegynnere og viderekomne.

Sykkelparken har også en egen pumptrackbane og en lekeplass for de minste.

Ta med deg sykkelen og ha det gøy hos oss!

Les mer om sykkelmulighetene på Budor her


4. Koiedalen - bad og lek

Opplev idylliske Koiedalen på Budor – det perfekte stedet for en sommerdag med familien. Her finner du et tjern med god vannkvalitet, idylliske grusstier, koselige tilrettelagte sitteplasser og lekeapparater. Nyt naturen, ta et forfriskende bad, se på den permanente fotoutstillingen og utforsk Risseløypa.

For mer eventyr og en lengre tur, følg Rondanestien til Klekkefjellet eller Savalsætra for fantastisk utsikt over Hedmarken og Mjøsa.

Les mer om vakre Koiedalen her


5. Risseløype i Koiedalen

Budors maskot Risse og vennene hans pleier å dukke opp på flere arrangementer gjennom året. Sommeren 2022 fikk Risse også sin egen morsomme aktivitetsløype for de minste barna.

Risseløypa starter ved øverste inngang i Koiedalen. Der finner du skiltet og kartet over løypa. Skann QR-koden på fuglekassene med telefonen din, se filmen, og fortsett til neste kasse. Husk å ha batteri og lyd på telefonen. Ta med badetøy, myggmiddel, niste og solkrem. Risseløypa venter på deg, god tur!


6. Jakten på gapahukene

En annen spennende sommeraktivitet for barn og voksne er jakten på gapahukene. I Budorområdet finnes det mange tilrettelagte rasteplasser med gapahuker, faktisk hele elleve gapahuker. Bli kjent med disse! å hver gapahuk som er avmerket på kartet finnes det en kode. Denne koden kan du sende inn via melding til VisitBudor på Facebook, og bli med i trekningen av fine premier. Det er forskjellige koder på hver gapahuk.

Les mer om Jakten på gapahukene her

Ta med noe godt i sekken og nyt roen og naturen. Vi ønsker riktig god tur og lykke til med jakten!


7. Stolpejakt - mosjon og gøy

Stolpejakt er en populær sommeraktivitet som passer for alle aldre og ferdighetsnivåer. Det går ut på å finne stolper som er plassert ut i ulike områder, og registrere dem med en app på mobilen din. I appen samler du poeng jo flere stolper du samler, og kan prøve å komme høyt i topplister. Du kan konkurrere med deg selv, venner eller kollegaer.

I Budorområdet finnes det hele 40 stolper! Velg mellom å gå til fots eller sykle, og mellom ulike vanskelighetsgrader. Stolpejakten er en fin måte å oppdage nye steder, få mosjon og ha det gøy. Les mer om stolpejakt på Budor her


8. Fotoutstilling i Koiedalen

Det har vært mange utendørsutstillinger rundt om i Norge, men ingen som denne vi nå har fått på plass i Koiedalen på Budor!

Naturfotografen Roger Brendhagen har printet noen av sine dyremotiver på aluminiumsplater – og formskjært disse etter dyrenes kropp, slik at de fremstår i «normal» størrelse. På denne måten vil du kunne se dyrene i sitt naturlige habitat og få en unik opplevelse av dyrene og leveområdene de har. Alle dyremotivene i denne permanente utstillingen i Koiedalen har sitt leveområde i Løtenfjellet og Budorområdet. Noen av dyrene ligger i lyngen, andre sitter oppe i et tre, så du må bruke øynene godt!

Koiedalen er en perle på Budor, med sine grusede stier rundt tjernet og litt innover i skogen. Langs stiene er det koselige, tilrettelagte sitteplasser og det er også flere forskjellige lekeapparater spredt rundt omkring. Koiedalen er perfekt for en utflukt/tur med familien, og denne utstillingen vil nå gi besøkende enda en flott opplevelse. I Koiedalen er det plassert ut 11 dyr og det er en utstilling vi er stolt av å presentere og håper veldig mange små og store får glede av i tida framover!

Hjertelig velkommen og vi ønsker masse lykke til med «dyrejakten»


9. Opplev juvet i Korpreiret

Dersom du er ute etter en herlig naturopplevelse litt utover det vanlige, anbefaler vi at du besøker Korpreiret. En snill sykkeltur på 7 km i nedoverbakke tar deg til den nydelige plassen, som er en av områdets største attraksjoner. Korpreiret byr på et juv, to fossefall, jettegryter og flotte badekulper. Terrenget ble formet av elva Øksna etter den siste istiden.

Vi anbefaler at du utforsker Korpreirets fascinerende kultursti som tar deg langs begge sider av gjelet, med fantastisk utsikt over elven og det buldrende fossefallet. Rundturen på 6 km tar ca. 2 timer og er ideell for naturinteresserte som ønsker en unik opplevelse.

Les mer om turen til Korpreiret her


10. Bading på Budor

Det er flere bademuligheter på eller i nærheten av Budor. I idylliske Koiedalen finner du en seks meter dyp dam, omgitt av grønn skog. Her kan du bade fra den lille stranden, badebrygga eller flåten. Flyt på ryggen i det stille vannet, og nyt varmen fra solen og fuglesang.

I Budorområdet finner du også naturlige små kulper. Du kan for eksempel kjøle ned deg i jettegryter i elva Øksna/Korpreiret. I Furaelva finner du skjønne små kulper og damterskler, hvor du kan bade imens du ser fisker sprette.


Overnatting på Budor?

Leie hytte eller leilighet
Hvis du vil nyte sommeren på Budor, kan vi anbefale deg å leie en hytte eller leilighet. Budor har mange flotte hytter og leiligheter til leie, som gir deg komfort og kos i naturskjønne omgivelser. Du kan velge mellom ulike størrelser og stiler, alt etter hva du foretrekker.

Vi sees vel på Budor?

Som du ser, er det mange ting å gjøre på Budor i sommer, uansett om du vil være aktiv eller bare slappe av. Budor er et perfekt sted for å nyte sommeren med familie eller venner, og skape gode minner sammen. Håper vi sees på Budor i sommer!