Munch Vinterfestival – lek i snø

Hjertelig velkommen til Munch Vinterfestival på Budor, lørdag 24. februar kl. 11.00 – 16.00.
Kom og lag snøkunst med veiledning av proffe snø-kunstnere!

En gedigen snøhaug på Budor skal forvandles til et enormt snøslott eller kanskje en borg – inspirert av Edvard Munchs «Solen»-maleri.
Fredag 23. februar kl. 19.00 avdukes snøskulpturen med profesjonelle dansere fra PS Dans. Selve festivalen, der alle kan bli med og leke i snøen, er lørdag 24. februar fra kl. 11.00-16.00.

«Munch vinterfestival» er en dag spekket med morsomme og kreative kunstaktiviteter ute, for barn og unge. Alt foregår ved Budor Gjestegård, og kunstner Trine Midtsund med assistenter, gleder seg til å la barna få utforske de nye kunstformene. La fantasien få fritt spillerom og skap dine egne snø-kreasjoner og motiver. Kanskje får snøhaugen både trapp, sklier, hopp og tårn? Ved hjelp av spader og annet verktøy former barna morsomme figurer i snøen.

Festivalen er gratis og åpen for alle, og barna kan bli med så lenge de vil! Velkommen til et kreativt avbrekk fra slalåm, aking og langrenn.

Det blir også mulig å låne akematter, langrenn- og slalåmski fra BUA denne lørdagen.

Fakta om festivalen:
Under «Munchs vinterfestival» møter snø kunst og kultur. Et viktig mål med festivalen er å inspirere barn og unge til kreativ utfoldelse.
Festivalen ønsker også å synliggjøre at en av verdens største kunstnere, Edvard Munch, ble født i Løten – og at Løten er et sted Munch hadde sterke bånd til hele livet, og som inspirerte han under hele hans kunstneriske karriere.

Det er Løten kommune som står bak Munch Vinterfestival. Tusen takk til Sparebankstiftelsen Hedmark som har gitt 50 000 kroner i gave til Munch vinterfestival 2024. En del av pengene brukes til et forprosjekt der over 40 elever fra Løten ungdomsskole skal lage en Munch-inspirert snøskulptur som avdukes fredag 23. februar kl. 19 med dansere fra PS Dans. Bli gjerne med på fakkel-skitur først kl. 18.30.

Se mer informasjon om arrangementet her

Translate »