Turposter

Lørdag 29. april var det sesongstart for turposter i alle fire kommunene i Hamarregionen. Turpostene i Hamar, Ringsaker, Løten og Stange gir deg 40 flotte turforslag, som alle kan benytte seg av! Det er en helt gratis måte å bli kjent i nærområdet med egen kropp som motor! Selv om turpostsesongen er i gang, er det verdt å merke seg at ikke alle postene er mulig å ta ennå pga. snøforhold og villreinkalving. Turpostsesongen varer fram til og med 15. oktober.

Turposter på Hedmarken er et stort samarbeidsprosjekt som Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) har koordinert i mer enn 10 år. Det er et stort spleiselag med frivillig innsats og lokalkunnskap + offentlig og privat støtte og bistand med penger, kart, administrativ oppfølging og premier. Alle har et mål om å legge til rette for gode turopplevelser i nærmiljøet i den kommunen man bor i, pluss nabokommunene i Hamarregionen.

Felles for alle 40 turpostene med tilhørende turforslag kjennetegnes av positive grunneiere. Vi ber derfor alle deltakere være ekstra påpasselige med å respektere angitt parkering, vise hensyn til dyr på beite, ta med eget søppel og følg angitt turbeskrivelse. Bruk gjerne sykkel til startpunktet.

Man kan notere postkoden i trykksaken eller man kan kvittere digitalt via UT-appen når man er nærmere posten enn 75 meter. Les mer om digital registrering av turposter i UT-appen her

Premier
Det blir også i år deltakerpremier til barn/unge som tar minst 6 poster i en kommune. Premien er et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall. Denne premien er et spleiselag mellom Sparebank1 Østlandet, kommunene, HHT og Ankerskogen svømmehall. Premien kan hentes i kommunenes service/informasjonssenter f.o.m. onsdag 9. august og ut året. Lever turkortet med koder eller vis fram registreringene i appen for å hente ut billetten som må brukes før utgangen av juli 2024. I tillegg blir det uttrekkspremier i hver kommune. Man kan hente seg turposthefter på servicekontorene, bibliotekene, noen sportsbutikker, svømme/idrettsanlegg og aktuelle matbutikker, som ligger sentralt i forhold til turer. HHT – butikken i Strandgata 45 har alltid alle fire heftene tilgjengelig.

Turpostene i Løten
Emilie Westli Andersen fra HHT Løten krets har ansvaret for alle 10 turpostene i Løten. Årets turposter benytter seg av noen av turforslagene fra fjorårets jubileumshefte med 40 turforslag. Løten krets har vært svært ivrige til å bygge gapahuker og en av dem er turpost i år. Emilie ønsker å inspirere flere skoleklasser til å gjøre slik en av klassene på Ådalsbruk skole gjør; organiser turpost-turer som fellesturer for klassen med familier på fritiden og ta minst 6 poster slik at hele klassen kan dra samlet på badedag i Ankerskogen :).

Turpostene finner du i trykksaken her: 10 turposter i Løten. NB! Post 1, 2, 3 og 10 står ute fra 10. juni.

Ole Eskild Dahlstrøm (Løten kommune) og Emilie Westli Andersen (HHT i Løten).
Ole Eskild Dahlstrøm (Løten kommune) og Emilie Westli Andersen (HHT i Løten). Foto: Margrete Ruud Skjeseth
Turpostene i Hamar, Stange og Ringsaker kan du lese mer om her

Vi ønsker riktig god tur!

Translate »