Gåtur på hvitglitrende, frosne myrer

Nok snø til skiløyper lar vente på seg, men Hedmarksvidda har fått et dryss av sukkersnø og det er kaldt i bakken. Dermed er det perfekte forhold for å rusle seg en tur over frosne myrer.

Snøen skvetter rundt føttene. Det er som å bevege seg i sukkerkorn. Snøen er kald og knudrete. Du kan se det blinke i krystallene når sola lyser opp det hvite gullet. Selv om jeg lengter etter skiføre er det ikke så ille å gå rundt oppe på Svaen i gode vintersko heller. Vanligvis blir man klissvåt på beina om man beveger seg i skiløypa fra Svaen i retning Bjørkvolla. Nå kan man gå der så lett som bare det, og beholde føttene varme. På alle kanter glitrer snøen i sola. Den har lagt seg på trær og busker, og julestemningen lurer seg fram.

Man trenger egentlig ingen plan for en tur på frosne myrer. Du kan gå dit beina fører deg. Men la meg komme med et tureksempel: gå opp til Svaen, enten fra Budor Gjestegård eller fra hytta di. Fra Svaen følger du Rondanestien nordover før du tar til høyre i stikryss mot Vesl-Svaen. Oppe på Vesl-Svaen kan du ta en rast mens du nyter det vide landskapet. Herfra går du sørøstover på myrene med retning mot skiløypa. Når du treffer skiløypa følger du denne opp til toppen. Hele denne runden er på ca. 2,2 kilometer.

Ha en riktig god førjulshelg og god tur!

Foto: Spreke opplevelser AS

Translate »