Fra Gjestegården tar du skia i hånda og går over tunet på Budor borettslag. Kryss vegen og ta på skia ved det røde huset hvor skiløypa begynner. Etter noen få meter kommer du til første kryss. Her tar du andre til høyre (tar du feil så vil løypa stoppe ganske fort, den går bare ned til campingplassen), skiltet skogsløypa mot Savalsætra. Her går du i lettgått terreng, selv om du møter en ganske bratt fiskebeinsbakke etter ei lita stund. På toppen av den får du en smakebit på utsikten. Snur du deg rundt vil du ha panoramautsikt til slalombakken også.

Like før du kommer til Y-krysset på Savalsætra skal du ta av til høyre. Det er ikke alltid like lett å se hvor løypa går av, for det er ikke skiltet og løypa videre sørover blir kjørt med skuter. Du går igjennom litt skog før du kommer ut på en setervoll og utsikten mot Mjøsa åpenbarer seg. Det er enda finere i virkeligheten enn på bildet – vi lover!

Det er mulig å stake helt ned til Jønsrud, for det går slakt nedover hele vegen. Mye av skogen sør for Nordholsvegen er hogget, så det er veldig åpent og du ser mange småbruk. Nesten nede ved Jønsrud skole er det en gapahuk og en hoppbakke. Ved skolen må du snu og ta fatt på vegen tilbake. Alt det slake du staket nedover må du nå gå i lett diagonalgang oppover. Ta inn naturen rundt deg, kanskje er du så heldig å se elg eller rådyr? Vel oppe igjen på Savalsætra tar du fjelløypa mot Budor igjen. Du fortsetter slakt oppover, men får noen hvileskjær på myrene før toppstøtet mot Klekkefjellet. Her er det en gapahuk og kun 1,5 kilometer med lettgått terreng tilbake til Budor. Hele turen er på ca. 25 kilometer.