Med truger på beina har du friheten til å gå hvor du vil, og i Løtenfjellet er det mange fine steder å gå. Denne turen går til Vesl-Svaen.

En fin tur er å gå fra Grua opp til Vesl-Svaen. Fra Grua går du nordvestover. Det er slak stigning gjennom nydelig terreng. Avstanden er ca. 1,8 kilometer i luftlinje, men det blir noen svinger på grunn av terreng og skog. Om du skulle bomme eller gå deg helt bort, så gjør det ikke noe; du følger bare eget spor tilbake. Ta gjerne med et kart så du vet omtrent hvor du er. Vis forsiktighet når du krysser skiløyper, skiløpere kan komme fort, særlig i bakker. Så fort du er utenom løypene, er du “alene i verden” – en deilig følelse.

Noen generelle tips:
Tråkk litt bredt spor, det gjør det enklere hvis du skal følge dine egne spor tilbake. Gamasjer er lurt, du sparker helt sikkert opp snø bak. Bruk gjerne staver. Kle deg i lag på lag, det gjør det enklere å justere bekledning etter hvor varm du er. Husk et varmt plagg å ta på om du skal raste. Ta med kart og kompass om du ikke er veldig kjent.

God trugetur!