Søker du ro og stillhet er dette turmålet for deg. Nede i Furadalen senker roen seg mens du sitter og nyter stillheten i solveggen.

På våren kan du høre fuglene som kvitrer, og kanskje isen i bekken er på veg til å smelte slik at du hører det sildre i vann? Den lille gapahuken i Furadalen ligger skjermet for vær og vind nede ved elva Fura. Hit kommer du både på ski og truger.

Denne gangen tar vi trugene fatt. Fra Svaenlia går du sørover til det er slutt på hytter. Kanskje følger du en veg eller du går litt sikksakk mellom hyttene. Du bør sikte deg inn på løypekrysset mellom Dugnaden og løypa som går mellom Bårdsætra og Budor. Da har du et sikkert utgangspunkt for turen videre sørover. Sørover vil i denne sammenhengen si nedover. Du skal gå slakt nedover hele vegen. Etter cirka en halv kilometer støter du på Furadalsvegen. Den er ikke brøytet, men du ser likevel åpningen i terrenget. Har du gått forholdsvis rett sørover må du ta til høyre inn på vegen og følge denne til du møter på skiløypa. Skiløypa stuper ned i dalen og det må du også. Her kan du enten velge å gå på kanten av skiløypa (for et tryggere valg) eller å slippe deg ned Furadalen i løssnøen utenfor løypa. Uansett anbefaler vi å krysse elva på brua i skiløypa rett før gapahuken. Vel framme kan du gjerne benytte deg av bålpanna som står her. Du har kanskje ei god niste i sekken? Gapahuken ligger lunt til og sola står lenge på her nå på våren.

Når du har fått nok energi og fregner i ansiktet til å begynne på tilbaketuren er det bare å manne seg opp. For nå går det oppover. Kom deg opp igjen på Furadalsvegen. Du kan enten gå samme veg tilbake som der du kom eller følge Furadalsvegen til sin ende. Derfra kan du gå nordøstover opp mot hyttefeltet.

God trugetur!

utsikt ut fra gapahuk med sol midt i