Gapahuken på Savalsæterhøgda er satt opp til ære for friluftsmannen og ildsjelen Steinar Østlie. Han var styreleder i HHT Løten krets i 16 år og har gjort en formidabel innsats for HHT som organisator, prosjektleder og i styreverv. Savalsæterhøgda var en yndet rasteplass for Steinar. Her fikk han fjellfølelsen. Det håper vi nå at du også kan få.

Turen starter fra parkeringsplassen øverst på Savalsætra. Følg Rondanestien nordover. Denne følger skiløypa et stykke før den tar av til høyre inn i skogen. Gå igjennom et parti med litt tettere skog før landskapet åpner seg og du får smake på fjellfølelsen. På høsten skinner gresset og lyngen i sterke og klare oransjefarger. Stien stiger slakt og passerer noen litt bløte områder som er kloppet før den krysser skiløypa. Da er du nesten framme. Gapahuken dukker opp på høyre side av stien. Her finner du også et rastebord. Ta gjerne matpausa i gapahuken med utsikt mot Budor. Ungene vil kanskje synes det er gøy å klatre litt i de krokete furutrærne som finnes i området. Etter ei fin pause her går du samme veg tilbake. Det går lekende lett tilbake til parkeringsplassen når beina ruller nesten av seg selv nedover. Vel framme oppdager du kanskje noe du ikke så da du la ut på tur – nemlig den fantastiske utsikten utover flatbygda.

Turen er cirka to kilometer hver veg. Savalsæterhøgda kan du også nå fra Budor. Følg Rondanestien over Klekkefjellet, ta til venstre mot Storholtet og deretter til høyre mot Savalsætra. Fra Budor er det ca. 5,5 km til Steinars plass.

Riktig god tur!