Målia er et fint turmål om sommeren også – du trenger ikke vente på skiføret. Det er grusveg helt fram og egner seg godt for sykling.

Fra Budor følger du Budorvegen nordover til den store parkeringsplassen Grua. Her tar du Ruskåsvegen nordover i retning Målia. Du sykler jevnt oppover og på begge sider av vegen ser du hytter som har ligget her i flere tiår. I det siste har flere blitt pusset opp eller bygget på nytt. Visste du forresten at forløperen til hyttene på Rusksåsen var de mobile papphyttene som ble satt opp ved Vegenden i bærplukkesesongen? Disse ble tatt ned når plukkesesongen var over, men etter hvert begynte folk å bygge permanente hytter her. Etter Vegenden, hvor det står en benk, er det slutt på hyttene. Du kan nyte fjellterrenget på begge sider av vegen. Ser du kanskje ei multemyr? Etter en morsom nedoverbakke kommer du inn på setervollen på Målia. Her er det sju gårder som har seterlykkje: Grims Krogstie, Lund Vestre, Skramstad Vestre, Dotterud, Kvæstad Store, Årsrud og Karud Nordre (per 2016).

Fra Målia kan man trille sykkelen gjennom Lavsjømyrene naturreservat over til Kveådammen og komme seg inn på resten av Hedmarksvidda.

Om høsten pleier Vang skolekorps å holde serveringshytta åpen på søndager.

Turen går samme veg tilbake til Budor og er på totalt ca 17 km.

Riktig god tur!

kanelbolle foran gresstrå