Finn fram toppturskia og legg turen til Nordhue. Det er myk puddersnø i bakken og snøtunge trær. Grip muligheten når forholdene tillater det.

NB: Husk å sjekke om vegen opp til Nordhue er vinterbrøytet. Den var ikke brøytet vinteren 2023/2024. Er ikke vegen brøytet kan du starte turen med å gå opp fra Øysætra.

Hvis du vil kjøre på ski i løssnøen så har du muligheten fra toppen av Nordhue. Kjør bilen til toppen og velg deretter rute etter nivå. For barn og ungdom kan det være fint å kjøre sørvestover, altså med blikket mot Svaen og Ruskåsen, og i de små kneikene ned mot bilvegen. Da kan man gå bilvegen opp igjen, noe som er litt lettere enn å tråkke seg oppover i løssnøen.

Vil du derimot ha litt større utfordringer kan du sette utfor på østsida av toppen. Gå bak den grønne hytta og finn høyspentlinja. Denne er fin og trygg å kjøre ned. Det begynner å flate ut når du kommer ut på den andre skogsbilvegen. Her er det fint å stoppe for å sette på fellene til oppturen, om du ikke vil fortsette lenger ned mot Glomma. Det er også en mulighet. Uansett så må du sette på fellene før du begynner å traske oppover. Hvis du vil være trygg på vegvalget så følger du høyspentlinja. Hvis du vil ha mer villmarksfølelse så finner du din egen veg til toppen. Den store masta bør være grei å se i finvær. Når du kommer til toppen vil du kanskje kjøre flere turer ned? Både på nord- og sørsida av høyspenten finner du fine områder å kjøre. Vi anbefaler spesielt sørsiden. Stopp gjerne ved Ingerstua og nyt utsikter over Glomma.

God skitur!

hytte dekket i urørt snø og blå himmel