Turposter i Løten

Ti nye turmål i Løten ligger og venter på deg – sesongen for turposter på Hedmarken er i gang!

Årets turposter er klare og det er mange fine turer å glede seg til. Emilie Westli Andersen fra HHT Løten krets har nå satt ut alle postene slik at du kan besøke dem fra 1. mai, med unntak av de som ligger i høyden og venter på snøsmelting og tilgjengelige fra 10. juni. Her er hennes anbefalinger om årets turposter og hva slags naturopplevelser du kan få, og tips til hva du kan kombinere dem med:

Sykkeltur, bading, solnedgang og hengekøye
Mange av postene kan også kombineres med mer enn bare en gåtur;
– Om du vil ta med sykkel kan du få en super tur innom både post 8 og 9 og raste på de koselige setrene underveis, forteller Emilie.

ANSVARLIG: Det er Emilie Westli Andersen i HHT Løten krets som har plukket ut turene. FOTO: Sigrid Friis Ruud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Om du vil overnatte eller raste i hengekøya kan det gjøres på de fleste postene, men jeg anbefaler spesielt på tur til post 3 i Mosjømarka, hvor den fineste plassen for hengekøye er ved Rosettjernet, og post 7 ved Rokosjøen til den type turer. Nærheten til vannet gir hengekøyeturen en ekstra opplevelse! Det er utrolig fint å henge i trærne og se utover vannet. Når du har vært på post 7 ved Rokosjøen er heller ikke turen lang til Haverbekkvika hvor det er flott badestrand, sandvolleyball-bane og grillplass – om du vil gjøre mer ut av turen.

Fra post 4 på Sauberget får du en fantastisk utsikt mot både Rokoberget og Rokosjøen, og dette stedet egner seg for flotte solnedganger, anbefaler Emilie.

– Det er fortsatt en del snø på veg til de to postene i Skogbygda, så for en best mulig turopplevelse anbefaler jeg å vente til etter 17. mai med de turene, sier Westli Andersen.

Flott utsikt er det også fra Savalsætra, som er utgangspunkt for post nr. 5. Vil du opp i et utsiktstårn og se «hele væla» må du ta turen til Gjetholen (post 1) som ligger på Løtens høyeste punkt (852 m.o.h.), og klatre opp i toppen av det flotte tårnet og nyte den storslåtte utsikten! Under tårnet er det også ei lita hytte hvor du kan raste om du vil.

Å vandre langs elva
Turpost 2 fra Karterud til Furasaga kan beskrives som Løtens svar på Ilsengstiene. Stien går til tider helt inntil elva og slynger seg fint gjennom terrenget også med noen bakker. Langs turen er også en fin rasteplass hvor man kan bade eller her kan kanskje barna sette ut en barkebåt eller se hvor fort pinnen flyter.

Ordførerens favoritt
Post nr. 10 er ordførerens favoritt; åttekilometer`n i Brenneriroa. Ordfører Marte Larsen Tønseth bor selv i området og dette er turen hun går flest ganger i hverdagen. La deg inspirere til å ta den samme turen og opplev både fine åkerlandskap, skog, gårdsveier og brua over den nye riksvegen, for å nevne noe.

Ordføreren sier dette om turpostene (hentet fra ordførerspalta i april):
“Dette er en fin måte å komme seg ut, for å bli bedre kjent i egen bygd. Samtidig er det godt å ha et mål å lete etter, altså bøtta som henger et sted å venter på deg. Selv så har jeg kommet meg ut flere ganger på nye steder på denne måten. Jeg presenterer den turen jeg går flest ganger selv i hverdagen og inviterer dere til samme turpost.

Marte Larsen Tønseth”

På sykkeltur?
Post 8 og 9 kan du ta på sykkel! Turen går fra Mattisrud og innom to setre med avstikker til Pannekakesletta. Kanskje det er nå du skal steke pannekaker på stormkjøkkenet? Uansett er dette fine sykkelturer som gjør deg mer kjent i denne delen av Løten.

Registrering og premier
På hver at de ti turpostene finner du en postmarkering (rød plastbøtte – merket toppost, HHT Løten) med en kode. Ta med deg kartbrosjyren og skriv på koden i brosjyren. Du kan også registrere dem i appen DNT SjekkUT. Postene står ute til 17. oktober, og kortet må leveres i servicekontoret eller sendes til kommunen innen 20. oktober. NB! Postene i høyden er tilgjengelige fra 10. juni.

Alle som har levert kortet eller registrert postene i appen er med i trekning av premier etter sesongslutt.
Alle barn til og med 16 år får et gratis dagskort i Ankerskogen svømmehall om de har tatt 6 poster eller flere. Premiebilletten kan hentes på servicekontoret i Løten kommune fra 9. august og innen utgangen av 2021.

Her får du tak i turbrosjyrene:
Løten Nærstasjon, Løten Bibliotek, Joker Brenneriroa og servicekontoret på Tingberg.

Vil du laste ned brosjyra for turposter i Løten digitalt her

Les mer om turposter i Stange, Hamar og Ringsaker her 

Turposter 2021. Foto: Margrethe Ruud Skjeseth

 

Translate »