Høstfjellet kaller – velkommen til Budor!

Et gyllent landskap i gult, oransje og rødt og kjølig, frisk luft rett i lungene – det er lite som slår høsten på fjellet. Velger du Budor i høstferien, eller bare som en dagstur, er mulighetene mange.

Vi har samlet noen forslag til aktiviteter du kan gjøre i høstfjellet:

Vandring eller sykling på stier og gode fjellveger

Enten du tar beina fatt eller vil oppleve naturen fra sykkelsetet er Budor et godt utgangspunkt for herlige høstturer. Stinettet er velutviklet og tydelig merket, og de historiske fjell- og setervegene er perfekte for fine sykkelturer.
Inspirasjon og flotte turtips finner du både i sykkel- og turkartet vårt og på vår side om turtips for sommerhalvåret. (Høstskogene i Budor – området og Løtenfjellet byr gjestfritt på bær og sopp, så kanskje turen også blir en mulighet for matauk?)

 

Stolpejakt til fots eller på sykkel

Stolpejakt er en engasjerende aktivitet for store og små. Finn poster eller stolper som er plassert ut i ditt eget tempo og din egen rekkefølge. Stolpejakten i Budor og Løtenfjellet er veldig populær og vi har derfor utvidet tilbudet i samarbeidet med Løten o-lag.

Det ordinære kartet for Budor-området har 20 stolper du kan nå til fots. I tillegg kan du følge sykkelstolpekartet for Løtenfjellet og finne 20 stolper fra sykkelsetet. Begge kartene får du enten i appen Stolpejakt, digitalt som pdf eller i postkassa under Skipøb’n ved Budor Gjestegård. Stolpejakten avsluttes 26. oktober.

 

Koiedalen – barnas eldorado

Rett ved Budor Gjestegård finner du Koiedalen, et perfekt sted for høsttur med hele familien. Rundt tjernet og innover i skogen er det grusede stier med koselige sitteplasser. Etter leking i de ulike lekeapparatene som finnes spredt rundt i området kan dere tenne bål i gapahuken. Og kanskje får dere øye på ei ugle eller en bjørn takket være den permanente fotoutstillinga med motiver av dyr i sitt naturlige habitat?

Eller vil dere følge Risseløypa – aktivitetsløypa for de minste?

 

Jakten på gapahukene i Løtenfjellet

Det er ikke bare stolper som kan jaktes på i høstfjellet. I Budorområdet og Løtenfjellet finns det mange tilrettelagte rasteplasser og hele ti gapahuker. På hver gapahuk som er merket av på kartet finnes det en kode, som du kan sende inn  til VisitBudor på Facebook. Da blir du med i trekningen av fine premier. Se kartet over gapahukene her eller i den selvbetjente postkassa under Skipøb´n.

Nyt kaffe og niste i frisk fjelluft!

Når du har Måliabollen, varm kaffe og god seterstemning i vente går turen ekstra lett. Målia serveringshytte ligger midt i hjertet av Hedmarksvidda og holder åpent søndager fra 3. september til og med 15. oktober fra 11.00-15.00. I høstferieukene 40 og 41 utvides åpningstidene, og Målia er da åpen 7 – 8. oktober og 14 – 15. oktober kl. 11.00 – 15.00.
Få veibeskrivelse til serveringshytta på Målia

Høstsykling i Budor Sykkelpark

Er det mer fart og spenning du søker, er Budor Sykkelpark riktig plass for deg. Sykkelparken ligger ved Budor Skianlegg og byr på utfordringer både for nybegynnere og erfarne sykkelentusiaster.

Sykkelparken har egen pumptrackbane og lekeplass for de minste. Ta med deg sykkel, sykkelhjelm og niste – her finner du også sitteplasser med bord. Skiutleiebygget har åpent toalett.

Juvet i Korpreiret

Du kjenner kanskje også på et lite sug i magen når du ser de loddrette fallene ned i elva i juvet ved Korpreiret. Juvet ble utformet ved siste istid og blir kalt Hedmarkens villeste naturopplevelse. Denne fotturen byr som sagt på et juv, to fossefall, jettegryter og badekulper om sommeren.

Les også om Korpreirets fascinerende kultursti.

Våkne opp i det vakre høstfjellet?

Rekker du ikke over det du vil i løpet av en dagstur finns det mange overnattingsmuligheter på Budor. Et godt alternativ er Furatunet på Budor.

Tunet består av helt nye designhytter som kombinerer moderne komfort med lokale håndverkstradisjoner. Furahyttene er bygd av miljøriktige materialer, innredet med norske designklassikere og bygget i tun for å redusere inngrep i naturen. Book din egen Furahytte og se frem til å nyte morgenkaffen i naturskjønne omgivelser.

Se flere overnattingsmuligheter

 

Koiedalen som utgangspunkt for lengre turer

Fra Koiedalen kan du også legge ut på lengre turer. Følger du Rondanestien gjennom Koiedalen kan du for eksempel gå til toppen av Klekkefjellet og få vid utsikt mot blant annet Hedmarken og Mjøsa. Etter en rast i gapahuken der er du klar for å følge stien videre mot Savalsætra.

Familiedag i Koiedalen 7. oktober
Lørdag 7. oktober fra klokka 12.00-15.00 er det virkelig verdt å ta turen til Koiedalen. Les mer om familiedagen i Koiedalen

 

 

Årets høstferieprogram i uke 40 og 41

Vi har laget en oversikt over hva som skjer i høstferien, slik at det blir enklere å planlegge. Høstferieprogrammet finner du her. Det blir blant annet utekino, familiedag, besøk av Budors egen maskot Risse, hundekjøring, barneridning m.m.

Nyt høstferien!

 

 

Translate »