Velkommen til høstfjellet!

Fjellet er kledd i de vakreste høstfarger og vi ønsker deg hjertelig velkommen til fjells i høstferien! Legg ut på egne eventyr og nyt den flotte naturen og hva Budor har å by på💚🍁 Her er noen av våre tips inn i høstferieukene: 

Vandring eller sykling på stier og gode fjellveger
Budor er et flott utgangspunkt for vandring og sykkel. Her kan du nå gode og unike turmål både til fots og på hjul. Fra sykkelsetet ruller du på historisk gamle og gode fjell- og seterveger eller om du kan gå på tur i et godt merket og velutviklet stinett. I sykkel- og turkartet for Budorområdet finner du mange forslag for turer og turmål vil ta deg med på mange flotte turer. Kanskje blir du inspirert til å bli kjent med nye områder. Se også våre turforslag her

Stolpejakt til fots eller på sykkel
Stolpejakt på Budor og i Løtenfjellet har de siste årene vært en stor suksess! I år, som i fjor, er derfor utvidet tilbudet i samarbeid med Løten o-lag. Det er laget et eget sykkelstolpejaktkart for Løtenfjellet med 20 stolper, som fint kan tas som sykkelturer i området. Det finnes i tillegg 20 stolper til i Budorområdet på den ordinære stolpejakten som Løten o-lag tilbyr, eget kart for disse. Stolpejaktkartene er lagt ut i postkassa under Skipøb`n ved Budor Gjestegård. Stolpejakten avsluttes 26. oktober. Les mer her

Besøk Koiedalen – en perle på Budor
Koiedalen er perfekt for en utflukt/tur med familien. Her er det grusede stier rundt hele tjernet og litt innover i skogen. Langs stiene er det koselige, tilrettelagte sitteplasser, og det er flere forskjellige lekeapparater spredt rundt omkring i Koiedalen.

I Koiedalen er det spesielt tilrettelagt for familien, med aktiviteter som permanent fotoutstilling og en Risseløype.

Om du ønsker å legge ut på en litt lengre tur, kan du følge Rondanestien som går gjennom Koiedalen til for eksempel toppen av Klekkefjellet. Her er det vid utsikt, spesielt sørover mot Hedmarken og Mjøsa og et flott sted for en rast i gapahuken. Vil du gå en lengre tur, følg stien videre mot Savalsætra.

Jakten på gapahukene i Løtenfjellet
I Budorområdet og Løtenfjellet har vi mange tilrettelagte rasteplasser og gapahuker, faktisk har vi åtte gapahuker. Er du klar for å bli kjent med dem? På hver gapahuk, som er avmerket på kartet finnes det en oppgave. Løs

oppgaven på hver gapahuk og send inn svar via melding til VisitBudor på Facebook. Det er forskjellige oppgaver på hver gapahuk. Du blir da med i trekningen av fine premier. Frist for innsending er 17. oktober 2022. Brosjyren med kart over gapahukene finner du her. Denne finner du også i en postkasse under Skipøb`n (selvbetjening) eller inne på Gjestegården.

Velkommen innom Budor Sykkelpark
I fjor høst åpnet vi Budor Sykkelpark, som ligger i området ved Budor Skianlegg. Her finnes også sitteplasser med bord, så et besøk kan kombineres med noe godt i sekken. Åpent toalett i skiutleiebygget. Ta med deg sykkelen og ha det gøy hos oss!

Årets høstferieprogram i uke 40 og 41
Vi har laget en oversikt over hva som skjer i høstferien, slik at det blir enklere å planlegge. Høstferieprogrammet finner du her. Det blir blant annet utekino, oktoberfest, familiedag, besøk av Budors egen maskot Risse, hundekjøring, barneridning m.m.

Åpningstider på Gjestegården og Skipøb`n. 
Gjestegården Budor har åpent hver dag i høstferieukene 40 og 41. Se mer informasjon her

Åpningstider på Målia
Serveringshytta Målia drives på dugnad og har åpent lørdag 8/10, søndag 9/10, lørdag 15/10 og søndag 16/10, kl. 11.00 – 15.00.

God høstferie!

Foto: Andreas Kokkvoll

Translate »