Uansett alder og løpeerfaring, er dette den perfekte muligheten til å utfordre deg selv, ha det gøy og være en del av Budor-fellesskapet. Så sørg for å sette av datoen lørdag 31. august 2024 allerede nå!

Budor løpefest er et unikt arrangement som samler løpeglade mennesker fra alle hjørner av landet. Enten du er en erfaren løper som har krysset utallige mållinjer, eller om du nettopp har begynt å snøre på deg joggeskoene, er det en distanse for alle. Vi ønsker å skape en inkluderende atmosfære hvor alle kan delta, enten du vil løpe i konkurransemodus eller bare nyte en hyggelig løpetur i vakre omgivelser.

Det er noe spesielt med Budor – fjellene, skogene og den friske luften gir deg en løpeopplevelse du sent vil glemme. Løypene tar deg gjennom spektakulær natur, med panoramautsikt som tar pusten fra deg. Enten du velger den korte distansen for å ta det med ro eller utfordrer deg selv på den lengre ruten, vil du garantert bli belønnet med fantastiske opplevelser og mestringsfølelse.

Ikke vent med å melde deg på – plassene fylles raskt opp! Under finner du informasjon om løypedetaljer, påmelding og alt du trenger å vite for å være med på Budor løpefest. Samle familie, venner og kollegaer, og gjør dette til en uforglemmelig dag sammen. Vi gleder oss til å se deg på startstreken og dele en fantastisk løpeopplevelse på Budor løpefest!

Meld deg på til løpefesten her!

Lørdag 31. august 2024: 
Kl. 09.00 – 11.00: Henting av startnummer på Skipøb’n for alle. PS! Halvmaraton starter kl. 10.00. Kun 200 plasser til sammen på 10 km og 21 km! Meld deg på her
Kl. 10.00: Fellesstart Budorløpet – halvmaraton. Kun 200 plasser totalt på 21 km og 10 km!
Kl. 11.00: Fellesstart Budorløpet – 10 kilometer Kun 200 plasser totalt på 21 km og 10 km!
Kl. 11.10: Fellesstart Budorløpet – 5 kilometer
Kl. 11.10: Fellesstart Budortrimmen – 8 km uten tidtaking
Kl. 13.00: Fellesstart/puljestart (alt etter ant. deltakere) Koiedalen hinderløp 0-100 år (løp med runder i Koiedalen inkl. forsering av lekeapparater). Gratis.
Kl. 12.00 – 16.00: Drop-in badstue i Koiedalen. Kr 150,- pr. person for 30 min. Har du startnr. å vise fram får du rabatt. Betaling med vipps.

Påmelding til løpene finner du her.

Savner du motbakkeløpet? Hold av 6. oktober 2024, så dukker det sannsynligvis opp som et høstferieløp!

Vi tar forbehold om endringer, så følg med her på denne nettsiden.

Løypeinformasjon om Budorløpet (halvmaraton)
Budorløpet byr på veldig naturlige fine stier med mye villmarksfølelse. Bare et lite parti av løypa går innom et par biter av skogsveier i sør, men der er også utsikta fin mot flatbygda sett fra Savalsætra. Opp fra Narsætra er løypa som et urørt skogsteppe med bare en aning av sti i det som vinterstid er skiløypa fra Elverum. Budorløpet er 21 km med cirka 420 høydemeter. Det er dessverre ikke mulig å legge ut GPX-filer i nettløsningen vår, men om du har Strava finner du ruta som segment med navn » Budorløpet halvmaraton «.

Løypa starter med å følge Rondanestien gjennom Koiedalen og inn på kloppet sti mot Klekkefjellet. Det er litt stigning opp til toppen. Løypa fortsetter videre mot Savalsætra i lettløpt fjellsti. Hold til høyre i krysset og løp sørover på bløt sti mot Fjellbekkvadet. Her tar du til venstre og løper gjennom fin furuskog. Du kommer ut på skiløypa mot Savalsætra og følger denne ned til parkeringsplassen. Når du kommer løpende nedover vegen får du en fantastisk utsikt utover flatbygdene. Ved turistforeningshytta tar du til venstre inn på kjerreveg og følger denne til den går inn i skogen og svinger til høyre. Her er det litt ny hogst før man kommer inn i tett skog. Cirka en kilometer fra sætra kommer du ut på skogsbilveg. Ta til venstre og i høyre i neste kryss. Her blir det litt nedoverløping på veg, så muligheten for høy fart er til stede. Ta til venstre i neste kryss og løp flatt langs grusvegen før du tar til venstre ut på Østre fjellveg. Ved Narsætra er det drikkestasjon før traseen går inn på skiløypa mellom Budor og Elverum. Dette er den hardeste delen av løypa, med cirka tre kilometer stigning før du er oppe på Savalsæterhøgda. Her tar du til høyre inn på kulturstien og får oppleve å løpe over kavlebruer. Etter gapahuken på Storholtet tar du til venstre og følger stien vestover gjennom fin skog til du kommer inn på stien du løp i starten. Følg denne over Klekkefjellet og tilbake til mål ved Gjestegården.

Løypeinformasjon om Budorløpet (5-kilometer)

5-kilometeren er et fint løp å starte med om du skal delta for første gang, eller om du liker å løpe på grusveger.

Løypa går nordover på veg ut fra Gjestegården og følger vegen i venstrebue til den store parkeringsplassen, Gruva. Her tar man til venstre oppover mot Rusksåsen. Det er veldig slak stigning oppover og etter 1,3 kilometer tar du av til høyre. Du følger vegen mot Vesleødegardsholtet, men svinger til høyre og ned på parkeringsplassen på Raspitholtet før du kommer så langt. Følg Dompapen nedover og ut til Øysætervegen. Ta til høyre. Det stiger litt oppover til du er tilbake i Gruva. Her løper du rett fram på Gamle Budorveg og tilbake til mål foran Gjestegården.

Løypeinformasjon om Budorløpet (10-kilometer)

10-kilometersløypa går for det meste på sti, men har grusveg på slutten. Her får du en god miks av fjellsti og lette grusveger.

Ut fra start går løypa i samme trasé som halvmaraton, med litt stigning opp til Klekkefjellet. Du løper i en bue ned fra toppen og tar til venstre i stikryss etter ca. 1,3 kilometer. Her er du inne på stien som går til Øisætra og som er lite brukt. At du løper her bidrar til å holde stien oppe! Ved Øisætra kommer du ut på bilvegen og tar denne nordover, til høyre i krysset. Rett etter krysset går stien inn i skogen på venstre side av vegen. Den er litt utydelig der den går gjennom myra og oppover til det nye hyttefeltet ved Vesleødegardsholtet. Stien går rundt sætra som er gjerdet inn for hjort. Du kommer ut på en grusveg med en bratt oppoverbakke. Følg Vesleødegardsvegen ut til Ruskåsvegen. Nå er det nedoverbakke mot mål. Følg vegen ned til parkeringsplassen Grua og ta Gamle Budorveg mot Budor. Kryss ferista og du er straks i mål!

Les også mer om Budor løpefest i artikkelen hos Kondis her 

Har du spørsmål til løpefesten, ta kontakt med oss på e-post