Et av de nyeste løypetilskuddene på Budor er denne runden som går om Vesleødegardsholtet med utsikt mot Nordhue. Her går du i fine myrområder som ligger skjermet mot vinden. En fin tur når det er ruskevær på toppene.

Vi tar utgangspunkt i Grua. Følg skiløypa mot Ruskåsen i 1,1 kilometer før du tar av til høyre skiltet «Rundløype 3 km». Ta til høyre når løypa deler seg omtrent med en gang du har svingt av Ruskåsløypa. Ta mot venstre i neste kryss og gå over vegen som går opp mot Raspitholtet. Fortsett rett fram og etter noen hundre meter tar du av til høyre. Du er nå inne på den nye løypa som går ned forbi P-feltet. Skogen åpner seg opp og man ser det nye hyttefeltet, og man har panoramautsikt til Nordhue. Løypa svinger seg til høyre rundt hyttene og nede i bakken må man krysse Målivegen. Løypa er småsvingete og går litt nede på myra før det begynner å stige mot Størigarden.

Når du kommer til Størigarden må du gå litt på beina for å komme til skiløypa på Gjetholsvegen. Ta til venstre og gå oppover setervollen. Du ender opp ved den øverste parkeringa på Ruskåsen. Følg Ruskåsløypa tilbake til bilen. Løypa ligger ganske skjermet og kan være et fint alternativ på dager med mye vind. Runden er på cirka ti kilometer og er egnet for klassisk stil.

God skitur!

rød hytte i masse nysnø og trær med masse snø på