Takk for løpefesten!

Tidenes første løpefest ble arrangert på Budor 24.-25.september 2022. I løpet av helga var det 90 stykker som deltok i det fire ulike løpene som stod på programmet. Størst var halvmaratonet som samlet 54 deltakere. De fikk servert en tøff løype som gikk på teknisk sti,grusveg og skiløype med mye myr. Regnvær før løpet gjorde det litt ekstra utfordrende, men ga desto større mestring når man kom i mål, gjørmete og blide. Vegard Ølstad Dalberg fra Furnes tok seieren.

Et flott løp med variert terreng, med både flotte turstier, flott utsikt, og reale utfordringer opp fra Sagfallkoia. God arrangørstab, med masse heiing undervegs. En hyggelig og god atmosfære ved arena også. Vel verdt en tur til Løten og Budor, sa Ølstad Dalberg etter løpet.

Dalberg er en erfaren løper, men på det sleipe underlag mente han selv at han hadde valgt feil sko. Når han sikret seieren sikret han seg også et nytt par sko fra HOKA, så da er det mulighet for bedre grep til neste løp.

-Vi er superfornøyde med at så mange deltok på løp, sier Emilie Westli Andersen fra Spreke opplevelser. Vegard Ølstad Dalberg ble raskest med 1:46:46, kun 50 sekunder foran Stian Stærkeby Jelstad og 1:02 foran Martin Flismyren. Dameklassen ble vunnet av Marthe Ihrstad på 2:24:02 foran Therese Tveten og Reina Jochems.

-Vi visste det ble en tøff løype med mye vann i terrenget og er veldig glad for at folk kom blide og fornøyde i mål, selv om mange selvfølgelig var ganske slitne og kanskje ikke umiddelbart har lyst til å gjenta strabasene de første dagene, sier løpsleder Amund Hagen Kristiansen fra Spreke opplevelser.

To tøffinger stilte til start på sprint-triatlon. Med 10 grader i vannet var det en stor heiagjeng som stod trygt og tørt på land og heiet fra tøffe ungdommer. Løpsdagen ble avsluttet med hinderløp i Koiedalen. Her fikk mange unger artige utfordringer i det lekvennlige området i Koiedalen. Da alle løp var unnagjort var det kjekt å samles på Skipøben til Gjestegården Budor for å utveksle løpserfaringer over en pizza og noe godt i glasset.

Søndag ble festen avsluttet med motbakkeløp opp til toppen av slalåmbakken. Ca. 800 meter og 100 høydemeter ble forsert av folk i alle aldre. Christopher Coello fra Hamar var raskest av de 17 som stilte til start.

-Jeg synes det er fint å støtte opp om løp når det skjer noe lokalt. Det gikk mye fortere opp her enn jeg hadde trodd. Jeg er fornøyd med tida, sa raskeste mann opp bakken, Christopher Coello, som brukte kun 4 minutter og 55 sekunder opp.

-Vi er strålende fornøyd med å ha fått til løpefest på Budor i samarbeid med Spreke opplevelser. For oss er det viktig å få vist fram hvor flott området er, året rundt. Det er kjempegøy at halvmaraton treffer så bra og at vi har så mange startende i vår debut! Vi skal ta med oss all erfaring videre og gleder oss allerede til neste år. Nye planer er allerede på blokka med kortere løp, for å treffe enda bredere, sier Hilde Nyborg Fischer, markedssjef i Løiten Almenning/Budor.

Neste års løpefest blir 2. september (med forbehold om evt. endringer og tilpasninger til terminliste). Sett av datoen allerede nå, så har du et perfekt treningsmål.

Kondis har skrevet om Budor Løpefest og lagt ut en bildeserie på nærmere 80 bilder, se den her
HA har skrevet om løpefesten, se artikkelen her
Østlendingen har skrevet om løpefesten, se artikkelen her

Under har vi samlet noen bilder fra løpefesten, 24-25. september 2022:

 

Translate »