Mattips på bål

Hva med å prøve noe annet enn pølser på bålet? Her har vi laget kyllingwok og kanelsnurrer.

Til 3-4 personer trenger du ei stor pakke med oppskåret kylling, ei pakke aromasopp, en paprika, fire gulrøtter og en brokkoli. Stek først kyllingen i smør og tilsett grønnsakene. Stek til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er litt myke før du nyter. Ta gjerne på krydder eller sursøt saus.

Det er viktig med dessert. Her bruker man en ferdig pizzabunn, tar på smør, sukker og kanel, ruller sammen, skjærer i skiver og steker i masse smør. Pass godt på så det ikke brenner seg, for det er fort gjort. Det anbefales å dele opp smøret i mindre biter enn det vi gjorde, men ostehøvel på smøret funker fint.

Du trenger ikke gå så langt heller, vi gikk omtrent fem skritt utenfor døra på hytta. Ei jernpanne er veldig lurt å ha, den kan du sette rett over bålflammene. Husk redskap til å røre med, samt noe å spise med og av.

Bli inspirert av bildene under 🙂

Tekst og foto: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen

Foto: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen
Foto: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen
Foto: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen
Foto: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen
Foto: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen
Foto: MittLØTEN, Emilie Westli Andersen

 

 

 

Translate »