La oss slippe fluor i skiløypene på Budor

Fint vær eller dårlig vær. Gleden over skitur i flott løyper på Budor er lykka i livet. La oss ikke ødelegge gleden ved å legge igjen unødvendige kjemikalier i naturen.

Nasjonal presse forteller oss at det finnes høye konsentrasjoner av fluor langs løypetraseene ved nasjonale skiarenaer. Budor er ikke en nasjonal skiarena, men skiløperne er mange. De fleste med Målia og vaffel i blikket, mens noen ser merker, heder og ære. Alle vil ha god glid, og godt feste. Den siste gliden er ikke verdt det. Stort sett alt vi mennesker gjør etterlater spor i naturen. Noen ganger kan de som i første omgang er usynlige være blant de verste. Skituren over Ruskåsen og Svaen bør være av de aktivitetene som ikke er miljøbelastende.

Fluorholdige stoffer er som de fleste andre stoffer ikke farlig i små mengder. Derfor lever vi godt med at stoffet finnes naturlig rundt oss, og tenna våre har godt av en dose eller to med fluortannkrem daglig. La oss ikke gjøre fluorsmøring til en diskusjon om doser og farenivåer. Fluor under skia er unødvendig.

Translate »