Turforslag: Budor – Bjørkvolla

I boka «90 turer i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker» utgitt av HHT i vår er denne turen omtalt som tur 31.

Det er skiltet adkomst til Budor via rv 25 i Brenneriroa i Løten, bomveg kr 70,- Se mer informasjon her. Parkering ved Budor Gjestegård.

Om turen:
Denne turen følger Rondanestien langs setervollen på Budor og opp skitrekket. På toppen av Svaen, 758 m.o.h. er det vidstrakt utsikt i alle retninger. Her finner du også en sikteskive, som viser navn, avstand og høyde på fjelltopper i horisonten.

På turen ned fra toppen mot stikrysset nord i Svaenlia ser du Gråberget i vest, Brumund i nordvest, Målia i nord, Synsåsen og Gitvola mot nordøst og Nordhue mot øst. I klarvær kan du se Synnfjellet, topper i Jotunheimen, Snørvillen ved Sjusjøen og Trysilfjellet. I stikrysset forlater du Rondanestien og går østover i retning Bjørkvolla, Øisætra og Nordhue.

Etterhvert krysser du skiløypene mot Målia. Ved Vesle – Svaen er det en tilrettelagt rasteplass. Myrstrekningen mot Bjørkvolla er klopplagt.

Bjørkvolla var tidligere ei fellesseter, som ble drevet av flere garder sammen. Bekken som renner over setervollen, er hovedtilførselen til Svaen-Øksna, som renner sammen med Nordhue-Øksna ved Øisætra. Fra Bjørkvolla følger du vegen, ta til høyre i krysset og følg Ruskåsvegen og Budorvegen tilbake til Budor Gjestegård. Kilde: Hamar og Hedemarken Turistforening, hht.no og ut.no. Se også mer informasjon og kart for turen på ut.no

Turen er ca. 7 km, ca. 2 timer.

På enkelte partier kan det være litt vått, så velg riktig fottøy.

Vi ønsker riktig god tur!

Se noen smakebiter fra turen nedenfor:

Eventyrbrua på Bjørkvolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rasteplass på Vesle-Svaen

 

Translate »