Fortsatt skiløyper på Budor

Det vil fortsatt bli kjørt skiløyper på Budor! Det er fortsatt en snau meter med snø på Budor og løypekjører Terje Nilssen lover at det blir kjørt skispor så lenge snøen holder.

– Det blir kjørt så lenge det går. Et par ganger i ukedagene, mot helga og i helgene, sier Nilssen. Han forteller at det er løypene fra Budor mot Målia, Svaen, Bjørkvolla og Midtløypa som kommer til å bli prioritert, og han oppfordrer alle til å følge med på Skisporet for å se hvilke løyper som blir kjørt. Han kommer også til å prøve seg noen turer ned mot Savalsætra, men her går nok snøen først, spesielt i skogsløypa er det mange bekker som krysser løypa.

Beskjeden fra Vangssida av Hedmarksvidda, hvor Helge Kartomten i Hedmarken Turistløyper kjører løyper, er at det kommer til å bli kjørt løyper to helger til.

I fjor var det nykjørte skispor til 17. mai. Det er ennå usikkert om vi får oppleve det i år. Ut april pleier å være standarden på Budor.

– Vanligvis kjører jeg ut april. Du skal ikke se bort ifra at det blir det i år også. Det er temperaturen og nattefrosten som bestemmer, avslutter Nilssen.

Det er også gode muligheter framover for fine skiturer på skaraføre.

Ha en riktig god skitur 🙂

Det hvite gullet ligger fortsatt i haugevis på Budor og det er kjempefine skiforhold. Foto: MittLØTEN, Evine Westli Andersen
Translate »